Samarbeidsprosjekt skal gi gratis karriereveiledning


18 mai, 2021

Sammen vil de tilby gratis karriereveiledning: - Å plutselig stå uten jobb er krevende

Karriereloft-1

Et samarbeidsprosjekt skal gi gratis karriereveiledning til seks permitterte eller oppsagte.

– Koronaen kom! Mange av regionens innbyggere er permittert og flere står i fare for å bli permittert eller sagt opp. Å plutselig stå uten jobb er krevende, og de det gjelder har mye overførbar kompetanse som næringslivet trenger. Statistikk viser til hvor viktig det er å ny-orientere seg raskest mulig, sier Linda Jensen i firmaet Karriereløft ved gründerhuset Hi5, i en pressemelding.

Denne utfordringen går Friends, Hi5 og Karriereløft nå sammen med Management Synergy, Advisi, Askeland Studio, Færd og Nav for å løse.

Nav støtter prosjektet med kr 50.000 kroner.

Karriereveiledning

Prosjektet går ut på å tilby gratis karriereveiledning for seks av regionens permitterte/oppsagte. Programmet går over tre måneder, med planlagt oppstart i august. Deltakerne får fri deskplass på Friends, karriereveiledning individuelt og i gruppe, tilgang på nettverket i huset og GHi5 sine samarbeidspartnere, kurs og øvrige ressurser. Det forteller Linda Jensen.

– Folksom og Friends er med på «I Tønsberg løfter vi sammen» for å bidra til å skape nye muligheter for de som har mistet jobben grunnet covid-19. Det å ta nye karrierevalg midt i en krise kan by på utfordringer, men også muligheter. Ved å samarbeide med Karriereløft og Gründerhuset Hi5 er vi sikre på at deltakerne får den beste oppfølgingen som er nødvendig for å lykkes. Vi ønsker å se et næringsliv som jobber sammen for å få andre til å lykkes, sier adm. dir. Pål Egeland i Folksom.

Kan bli med på spleiselaget

Alle samarbeidspartnere i prosjektet gir minst 50 prosent rabatt på sine tjenester. Jensen forteller at de nå ønsker å fri til bedriftene i Tønsberg-regionen om bidrag til de resterende kostnadene på 200.000 kroner.

– Intet beløp er for stort eller for lite. Å være med og ta et samfunnsansvar er viktig. Vi tror at sammen kan bedriftene i Tønsberg-regionen være med på å gjøre en vesentlig forskjell for noen av de som nå står uten arbeid, ved å gi nye muligheter. Prosjektet kan også gi mulighet for arbeidstrening og rekruttering, sier hun.

Jensen ber interesserte ta kontakt.

Kloke karrierevalg

– Med svært mange arbeidsledige og permitterte, og et arbeidsmarked i endring, er det ekstra viktig å hjelpe folk til å ta kloke karrierevalg. Det er viktig å finne seg en jobb og karriere som man vil passe til og trives i, men det er også viktig å velge et yrke og bransje hvor det er behov for arbeidskraft i fremtiden. For å hjelpe flere til å ta gode karrierevalg er samarbeid mellom offentlige og private aktører av stor betydning, sier Terje Tønnessen, direktør Nav Vestfold og Telemark.

TerjeTonnessen-1

Han understreker at de ønsker å støtte samarbeidsprosjektet mellom Karriereløft, Gründerhuset Hi5 og Folksom fordi de jobber med det han mener er et fremtidsrettet konsept for karriereveiledning.

– Prosjektmålene samsvarer med Navs visjon om å gi mennesker muligheter, og mål om å hjelpe flere i arbeid. Det blir spennende å følge prosjektet, og se hvordan det går med de som får delta i karriereveiledningen, sier han.

Les saken på tb.no

Nyheter

13. mai, 2024

Attraktive og fleksible lokaler for helserelatert virksomhet på Tolvsrød torg

13. mai, 2024

Attraktive og fleksible lokaler for helserelatert virksomhet på Tolvsrød torg