Toppleiligheten i Rolv Wesenlunds vei 9 satte prisrekord i Horten.

Eiendomsmegler Benedikte Skogsholm har hatt det moro på jobb for tiden. Etter noen dager var 14 av 28 leiligheter i Folksom-prosjektet solgt. Toppleiligheten i Rolv Wesenlunds vei 9 satte rekord i Horten.

Illustrasjon toppleilighet Rolv Wesenlunds vei 9

Det er bare to uker siden en optimistisk gjeng presenterte Folksom-prosjektet i Rolv Wesenlundsvei 9 i Indre havn. En viss andel måtte være solgt før de kunne sette i gang med å rive halve Ferno-bygget.

At det skulle bli så stor interesse var de likevel ikke forberedt på.

Størst spenning knyttet det seg til toppleiligheten med den store takterrassen. Utgangsprisen var 13,2 millioner. Den var det først tre seriøse interessenter til. Så to. Salget ble avgjort gjennom en budrunde, som endte på 13,8 millioner.

Kjempestor takterrasse

Dette er et borettslag, hvor innskudd og fellesgjeld utgjør en like stor andel. Den totale summen blir likevel i denne prisklassen.

– 13,8 millioner må være rekord i Horten?

– Ja, jeg kjenner i hvert fall ikke til noen boliger som er dyrere i Horten. Men så er det en fin leilighet også, med en takterrasse på hele 165 kvadratmeter.

– Det betyr at det er flere i Horten som har god økonomi?

– 13,8 millioner er ingen uvanlig sum i Norge i dag. Ser du til Oslo og Trondheim er det boliger som er dyrere enn det. Kjøperne er ikke fra Horten, men kommer til å flytte hit.

– Hvordan går salget ellers?

– Helt strålende. 14 av 28 leiligheter er solgt allerede. Vi hadde på forhånd et godt salgsmøte, men forventet det kom til å ta noe lengre tid, sier Benedikte Skogsholm.

Også her er det en god blanding mellom lokale og utenbys kjøpere.

Honnør til kommunen

At kommunen har laget den fine fronten mot sjøen på nedsiden har bidratt til at hele området blir særdeles attraktivt.

– Alle kommenterer hvor fint det blir. Jeg vil derfor benytte anledningen til gi kommunen all honnør for arbeidet som er gjort, sier megleren.

Det er heller ingen ulempe at det som allerede er bygget i området ble så vellykket.

Rolv Wesenlunds vei 9 boligprosjekt

Byggestart ved årsskiftet

Pål Egeland, administrerende direktør i Folksom sier at den gode salgsstarten har gjort at de kan begynne å rive tidligere enn planlagt. I løpet av en måned vil de være i gang.
Byggearbeidene vil trolig starte opp med årsskiftet. Entreprenør er valgt, men den siste kontrakten er ennå ikke signert Derfor kan han ikke gå ut med hvilket firma det er.

– Vi har på noen dager solgt 60 prosent av verdiene i prosjektet. Det kom 60 på visningsmøtet vi arrangerte, men hadde likevel ikke trodd det skulle gå så fort. For å si det sånn, dette var gøy. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Pål Egeland.

Dette er eiendomsutvikler Folksoms første prosjekt i Horten. Tønsberg-selskapet har allerede kjøpt bygget bak Rolv Wesenlunds vei 9 med ambisjoner om å realisere et byggetrinn 2.

Les mer om prosjektet i Rolv Wesenlunds vei 9

Se boligvelger